İTÜ TÖMER araştırma ekibi olarak 4 – 5 Aralık 2023 tarihinde Gazi Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 5. Öğrenci Sempozyumu’na katıldık. Müdür yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Elif Sayar "Uluslararası Öğrencilere Yönelik Akademik Türkçe Söz Varlığının Tespiti" başlıklı bildirisi ile sempozyuma katkıda bulundu. Aynı oturumda ekibimizin değerli hocalarından Öğr. Gör. Dr. Bihter Dereli “Uluslararası Öğrencilerin Türkçe Genel Akademik Amaçlı Okuma Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik Bir Eylem Araştırması” başlıklı bildirisiyle yer aldı. İTÜ TÖMER araştırma ekibi olarak Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor, Türkçe özelinde yaptığımız çalışmalarla alana katkı sunmaya devam ediyoruz.