İTÜ TÖMER Türkçeyi ve Türk kültürünü yaşayarak öğretmeye devam ediyor. A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinden öğrencilerimizin katılımıyla 29 Şubat Perşembe günü “Karaköy”e düzenlediğimiz gezi oldukça eğlenceli ve öğreticiydi.

Öncelikle Şişhane metrodan çıkıp tarihî sokak aralarında yürüyerek Galata’ya vardık. Galata’nın meşhur, taş fırınında yapılan sıcak simitlerden yedik ve çaylarımızı içtikten sonra Karaköy’de bulunan Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’e geldik. Öğrencilerimiz, sergilenen eserler hakkında yorum yaparak birbirleriyle Türkçe konuşma pratiği yaptılar.

Gezimizin son durağı ise Karaköy’ün meşhur baklavacısı oldu. Keyifle başlayan gezimizi ağız tadıyla bitirmenin mutluluğunu yaşadık.

Yeni, eğlenceli ve öğretici bir etkinlikte tekrar görüşmek üzere...