İTÜ TÖMER olarak, öğrencilerimizle birlikte yaklaşan Ramazan Bayramı'nı büyük bir coşku ve sevinçle kutladık. Bu özel etkinlikte, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve kültürel çeşitliliğimizi ön plana çıkaran bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Öncelikle, origami sanatının inceliklerini keşfederek, bu zarif kağıt katlama tekniği ile renkli şekiller oluşturduk. Her bir origami şeklinin içine, Türk kültüründe bayramların vazgeçilmez tatlarından olan çikolataları ve simgesel olarak bereketi temsil eden küçük miktarlarda para yerleştirdik.

Etkinliğimizde, bayramların vazgeçilmez bir parçası olan temizlik ve tazelik ritüellerine de yer verdik. Bu amaçla, öğrencilerimizin ellerine mis gibi kokan geleneksel Türk kolonyaları döktük, böylece hem ferahlamanın keyfini çıkardık hem de bu güzel geleneği paylaştık. Daha sonra, samimi ve sıcak bir atmosferde, birbirimize "İyi bayramlar" dileklerini ileterek, kültürler arası dostluk ve anlayışın güçlendiği kucaklaşmalar yaşadık.

Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde sadece yeni Türkçe ifadeler öğrenmekle kalmadılar, aynı zamanda Türk kültürünün zengin geleneklerini ve bayram kutlamalarını da yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca, kendi ülkelerinin geleneksel bayram kutlamaları hakkında bilgiler vererek kültürel etkileşimi teşvik eden bir ortam yarattık. Bu paylaşımlar, öğrencilerimiz arasında karşılıklı anlayış ve saygının gelişmesine katkıda bulundu, kültürel farklılıklarımızı kutlayarak birbirimizi daha iyi tanımamıza olanak sağladı.

Bir sonraki etkinliğimizde yeniden bir araya gelmek üzere sabırsızlanıyoruz. Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize ve İTÜ TÖMER ailesine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram diliyoruz. İyi bayramlar!