İTÜ TÖMER söyleşilerimizin ilkinde İTÜ Bilgisayar Fakültesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı hocamız konuğumuz oldu. 29 Nisan Pazartesi günü İTÜ MED-B’de gerçekleştirdiğimiz seminere katılımcılar hem yüz yüze hem de online olarak eşlik etti. Sayın Hocamız "Türkçenin Mantığı" isimli sunumunda Türkçenin kurallarının düzgünlüğünün dil bilimi uzmanlarında hayranlık uyandırdığını, Türkçenin adeta bir bilim kurulu tarafından tasarlanmış olabileceğini, yapısının matematik gibi olduğunu aynı zamanda yeni sözcük türetme imkânları, cümle kurma biçimi ve anlatımındaki yalınlığı sayesinde Türkçenin bilgisayar bilimleri ve doğal dil işleme açısından ne kadar uygun ve elverişli bir dil olduğu üzerine vurgu yaptı.

Değerli katkılarıyla bizleri aydınlatan hocamız Prof. Dr. Eşref ADALI’ya ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.

İTÜ TÖMER seminerleri ile Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi alanında Türkçe özelinde katkılar sunmaya ve bu alanda yapılan çalışmaları paylaşmaya devam edeceğiz.

mantik1

mantik2

mantik3